
יחד עם השכונות נחלת שבעה ומאה שערים ועוד. את הבתים בנו משפחות עשירות של ערבים מוסלמים ונוצרים שרצו לצאת מהעיר העתיקה הצפופה ומלאת המחלות ולעבור לגור בשכונת הפאר עם הוילות היוקרתיות שנבנתה פה על גבעה קרחת ומשמעות שמה בערבית – שופעת חן.
בשנת 1948 נטשו תושבי שכונת מוסררה הערבים את בתיהם ובאחד מבתי השכונה נפגשו משה דיין ועבדאללה א-תל מפקד הכוחות הירדנים ושירטטו על המפה את קווי העמדות שלהם וגבולות הפסקת האש, דיין שרטט עם עפרון שעווה ירוק ועבה והשטח של קו העיפרון ומה שבין הקוים ששורטטו הפך להיות לשטח ההפקר בין מדינת ישראל לירדן עד שנת 1967. שטח ההפקר חצה שכונות ובתים בירושלים וכך חולקה השכונה בין ישראל לירדן, היום הצד המזרחי של השכונה נטמע במזרח העיר.
בשנות ה-50 התחילו לאכלס את שכונת הגבול במשפחות שהגיעו בגל העלייה מעיראק, צפון אפריקה ופרס, היו אילו משפחות מרובות ילדים שאוכלסו בבתי השכונה כשבכל בית מספר משפחות, כך משפחה של שמונה נפשות יכלה לחיות בשתי חדרים עם מטבח ושירותים משותפים.
ראשית נספר שלא רבים מהבאים לסיורים בירושלים מגיעים למוסררה, כך שזה ממש לא הסיור הבנאלי בירושלים. מעבר להסטוריה וסיפורי השונה, נתרשם מאוד מהאדריכלות יוצאת הדופן, בתי הערבים העשירים אל מול שיכוני הרכבת של שיקום השכונות, נשמע איך כמעט פוצצו את שער שכם וכמובן שלא נוותר לחברים "הלא נחמדים" כפי שגולדה מאיר כינתה את חבורת הפנתרים השחורים שגדלו ופרחו בשכונת מוסררה, נכיר את המוסדות השונים בשכונה, מרכז המוזיקה מן המזרח, מרכז הצעירים, מוסללה, בית הספר לצילום ועוד…
* ניתן בתיאום מראש להזמין גם סיור בשכונת מוסררה (מורשה) מומחז עם שחקן
* ניתן להרחיב את הסיור ולגלוש אל השכונות החרדיות או למוסררה הערבית סביב שער שכם.
ועכשיו, ניתן לצאת לסיור במוסררה עם הטלפון הניד שלכם! סיור עצמאי בשכונת מוסררה בירושלים שמשלב משחק משימות בסגנון "חפש את המטמון" לכל הפרטים כנסו לכאן: סיור במוסררה ירושלים