פטרה היא האתר הכי פופולארי בטיולים למדינת ירדן ובחודש יולי 2007 נבחרה פטרה ביחד עם הפירמידה של גיזה, החומה הסינית,הקוליסיאום, המאצ’ו פיצ’ו ועוד אתרים להיות אחת משבעת פלאי עולם החדשים! הטיול בפטרה אפשרי בכל עונות השנה, בחורף יתכנו שלגים ובקיץ חם מאוד. האתר ממוקם בשולי הכפר “ואדי מוסא” והכניסה לאתר בתשלום (לא זול בכלל). בכפר יש בתי מלון רבים ואכסניות בכל הרמות, כמו כן הכפר מתבסס על התיירות ואפשר למצוא שם גם בתי קפה ובארים הפתוחים בלילה. מומלץ לטייל בפטרה משעות הבוקר המוקדמות ועד החשכה, מי שיכול, כדאי לקנות כרטיס ליומיים וללכת לאתרים נוספים יש המון מה לראות!
החוקר המערבי הראשון שגילה את פטרה היה לודוויג בורקהארד השוויצרי, שבא ב- 1812 וחקר את הארץ ובעיקר את מזרח הירדן, הוא התאסלם והשקיע המון בלימודי אסלאם וכך הצליח להיכנס לפטרה בשם בדוי כאחד המוסלמים המבקרים באזור.
מאז עוררה פטרה התעניינות רבה בקרב החוקרים והסקרנים שהתחילו למצוא דרכים להגיע ולראות.
החפירות הארכיאולוגיות המסודרות בפטרה התחילו בשנות ה – 50 ואפשר לומר שעדיין רב בה הנסתר על הגלוי ואפילו הזיהוי של האתר עם פטרה הנבטית מוטל בספק ע”י חוקרים רבים שחושבים שמדובר בעיר רקם המקראית.
התיאטרון – רבים יופתעו לגלות שבמרכז עיר המתים (בית הקברות) נמצא תאטרון ענק ובו נכנסו בעבר כ8,000 איש! ההנחה היא שהתאטרון שימש את הנבטים בפולחן המתים וקירבתו לחזנה מרמזת על קשר אפשרי בין האתרים. על התאטרון ניתן לצפות מלמעלה או להיכנס לתוכו, שימו לב שלא כמו בכל תאטרון רומי רגיל הכניסה מצד הבמה, זאת בגלל שרובו חצוב בסלע ואי אפשר לחצוב כניסה מתחת לאדמה.
הא-דיר – לאחר טיפוס של בערך 750 מדרגות חצובות בסלע נגיע אל המונומנט הכי גדול בפטרה, הא-דיר. פירוש שמו הוא המנזר, וזאת בגלל שבעבר צליינים חרטו עליו צלבים והמקומיים הניחו שמדובר במנזר או אתר נוצרי. כמובן שהאתר אינו קשור לנצרות. גובהו 44מ’ ורוחבו 47מ’ ההרגשה שמקבל העומד מתחתיו לא ניתנת לתיאור במילים, פשוט צריך להגיע. מי שיגיע עם מדריך יכול לבקר בערוצון קטן שנמצא באזור ובו תבליט של אדם ושני גמלים. החלק הנוסף של הביקור בא דיר הוא הליכה לתצפית. ממקום זה רואים את הערבה ואת החממות של מושב פארן ואפשר להתחבר לסיפורי הנסיונות של ההרפתקנים הישראלים כמו מאיר הר ציון להגיע לפטרה.
בפטרה אפשר לטייל לפחות יום שלם אם לא יומיים ויש עוד עשרות אתרים חשובים ומעניינים, בעמוד זה הבאתי תיאור קצר של חלק קטן מהמגוון, בפטרה אפשר לטייל לבד או עם ספר או עם מדריך מקומי, אני כמובן אמליץ על מדריך ישראלי שיודע לחבר את הנראה בשטח למה שאנחנו מכירים מהארץ, חבל להגיע כל כך רחוק ולפספס את ההסברים.